EUCPN European Crime Prevention Network - Home

CE ESTE EUCPN?

EUCPN a fost înfiinţată în 28 mai 2001 şi consacrată în 30 noiembrie 2009 prin Decizia Consiliului.

Listă contacte

Reţeaua este formată din reprezentanţă Naţionali ai fiecărui Stat Membru UE, un substitut şi alţi experţi în prevenirea criminalităţii, inclusiv practicieni şi academicieni.

Aceştia formează puncte de contact pentru Reţea.

 

 

EUCPN (REŢEAUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII) a fost înfiinţată în mai 2001 printr-o Decizie a Consiliului UE pentru a promova activitatea de prevenire a criminalităţii a Statelor Membre în UE şi pentru a furniza mijloacele prin care se pot disemina bune practici în prevenirea criminalităţii, în principal criminalitatea „tradiţională.” Legislaţia care a stat la baza înfiinţării a fost abrogată şi înlocuită cu noua Decizie a Consiliului în 30 noiembrie 2009.

Acest site, care este administrat de EUCPN şi întreţinut din partea EUCPN de către Marea Britanie, prezintă activitatea EUCPN şi furnizează informaţii legate de problematica prevenirii criminalităţii, precum şi activităţi pentru a sprijini atât membri reţelei, cât şi alţi practicieni în prevenirea criminalităţii în a găsi soluţii eficiente pentru prevenirea şi reducerea criminalităţii.

Întrebări generale despre EUCPN se vor adresa Preşedintelui Consiliului Administrativ – EUCPN@ibz.eu.

Înafară de Pagina principală şi Despre noi, restul site-ului este disponibil doar în limba engleză. (Oricum, informaţii suplimentare despre EUCPN se găsesc prin link (i) şi (ii).)